Verometal - Innovative Metal Coating

NIEWS

›NIEWS   ›NIEWS ARCHIEF

 

bullet-point VeroMetal® Filler - puttyable Metals


VeroMetal® is now available as puttyable product.


Image: VeroMetal® Bronze Filler Bronze Filler black patinated

As with VeroMetal®, VeroMetal® Filler consists of 3 components, Metal, Binder and Hardener. After thorough mixing VeroMetal® Filler can be applied using plastic applicators or putty knives and using the well known putty techniques. Depending upon requirements arbitrarily thick layers can be realised. The spreading rate depends on the desired layer thickness, but is usually around 800gr/m². The working time is 45 minutes at 20°C. The drying can be accelerated by drying with heat lamps. Due to the low solvent content VOC emissions are very low. Additionally because there is no overspray involved VeroMetal® Filler can be used more easily for interior application.

bullet-point VeroMetal® Black Patina


The new VeroMetal® Black Patina is a liquid and can be diluted with max. 10% water. It blackens brass and bronze within minutes.

bullet-point VeroMetal® in the international magazine LEAF


Verometal in an architecture magazine

bullet-point VeroMetal® voor design meubels


De Comello® Cosy stoel werd in 2009 ontworpen door designer Pierre Neven. Het basismateriaal is kunststof. De stoel kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De stoel werd met VeroMetal Bronze (zwart gepatineerd) gecoat, het zitkussen met VeroMetal Gunsmoke en daarna hoogglanzend gepolijst. De designer stoel werd op verschillende beurzen tentoongesteld, o.a. op de Meubelbeurs in Mailand. Door de metalen coating ziet het object er zeer hoogwaardig uit en komt het exclusieve design het best tot zijn recht.

Voor / na de coating:

   

   


bullet-point VeroMetal® Ijzer - Trashy roestlook voor winkelinterieurbouw


In één van de duurste delen van de Züricher binnenstad op het Hirschenplatz, heeft de winkel "2nd Skin Lifestyle AG" de balie en de verschillende vitrine- en kastsystemen een roestig uiterlijk gegeven. Het bedrijf "Burkart & Pfaffen Dekorationsbau GmbH" uit Bürgeln/Zwitserland heeft hiervoor het bestaande meubilair van een VeroMetalVeroMetal® IJzer coating voorzien en het daarna voor de roestlook met een patina behandeld. De oppervlakken bestaan uit onafgewerkte MDF, kunsthars en gelakte oppervlakken. Op sommige oppervlakken werd expres heel veel aangebracht om zeer roestige verlopen te creëren. Het doel van de architect was een zeer trashy look te verkrijgen. De oppervlakken kunnen ook in de was gezet worden. Ze worden dan donkerder en de roest geeft niet af.

   

 

bullet-point VeroMetal® Koper voor façades


Met VeroMetal® Koper kunnen op creatieve en goedkope wijze hoogwaardige metalen buitengevelplaten worden gemaakt. Dit project werd uitgevoerd door de firma ›Art & Metal in Nederland (www.artandmetal.nl), die hiervoor bijna 400 panelen heeft geproduceerd. Het betreft de nieuwbouw voor de Rabobank in Heerenveen, een kantoorgebouw van 11 verdiepingen.

   

VeroMetal® Koper werd door Art and Metal op de GVK panelen aangebracht. De oppervlakken werden niet afgedicht met een beschermlaag omdat een patinavorming gewenst is. De dakzone en enkele andere oppervlakken zoals bv. de onderdorpels werden in massief koperen platen uitgevoerd. Op de foto hieronder ziet u hoe zich op het massieve koper na slechts één jaar groene patina heeft gevormd. Op de ca 4 meter hoge driehoekige elementen van VeroMetal® Koper heeft zich onderaan ook een patina gevormd.

 

Dit toont aan dat het oppervlak van VeroMetal® Koper over dezelfde eigenschappen beschikt als massief koper. Een combinatie van deze materialen is prima mogelijk.
Natuurlijk kunnen de andere VeroMetal® Metaalsoorten ook voor façades gebruikt worden.

bullet-point VeroMetal® Corten-Steel


Met VeroMetal® kunnen op goedkope wijze panelen worden gemaakt met het uiterlijk van Corten-staal. Als draagmaterialen kunnen verschillende kunstofmaterialen- of platen gebruikt worden die een Verometal coating krijgen. Daarna wordt een patina aangebracht, die naargelang de sterkte de gewenste kleureffecten veroorzaakt. Het oppervlak zal verder oxideren en doorlopend veranderen. Desgewenst kan het uiterlijk ook met geschikte beschermlagen blijvend bewaard worden.

   

Het kunststof draagmateriaal kan in de meest uiteenlopende vormen gemaakt worden. In tegenstelling tot staal of aluminium biedt dit de architect onbegrensde mogelijkheden wat betreft de vormenkeuze.

Natuurlijk kan VeroMetal® ook op staal of aluminium toegepast worden, een passende grondlaag is hierbij vereist.

 

bullet-point VeroMetal® Reflex S01


The new creation De nieuwe metaalcreatie VeroMetal® Reflex S01 is een lichte alliage met speciale optische effecten. Afhankelijk van de lichtinval ontstaan reflecties, die een uiteenlopend uiterlijk veroorzaken. De oppervlakken maken een zeer moderne en innovatieve indruk en geven het product een op hightech gericht uiterlijk.

bullet-point VeroMetal® Marine


VeroMetal® brengt met VeroMetal® Marine M300 een innovatief product voor scheepvaart op de markt.

VeroMetal® Antifouling Coating is een harde antifouling en bestaat voor 99% uit zuivere koperdeeltjes en een ( niet eroderende) hybride binder.
VeroMetal® is geschikt voor alle scheepsrompen en objecten van kunststof of composieten. Voor gebruik op metalen rompen is een passende grondlaag vereist.

VeroMetal® heeft een zeer lange levensduur en voorkomt op duurzame en efficiënte wijze algenaanhechting.

Het is niet te vergelijken met traditionele Antifoulingproducten, omdat het heel gemakkelijk op te brengen is en de bootromp vele jaren beschermt.

Gedetailleerde informatie over VeroMetal® Marine M300 v:
›www.verometalmarine.de


bullet-point VeroMetal® Anniversary Laptop


Beeldschermklep van de laptop moest eruit zien als roestig materiaal. Roest op een hightech product is zeer ongebruikelijk en trekt onmiddellijk de aandacht van een toeschouwer

VeroMetal® werd direct op het kunstofdeksel aangebracht, een grondlaag was niet nodig. De ondergrond werd alleen licht geschuurd. Na het opspuiten van de VeroMetal® IJzer werd de reactielaag licht afgeschuurd en aansluitend werd de patineervloeistof direct opgespoten.

Laptop Eisen

Het resultaat is verbazingwekkend, een roestige Premiumlaptop met een unieke buitenkant. Doordat het patina bij elk apparaat een andere structuur veroorzaakt, is elk gemaakte oppervlak uniek. De ijzeren bovenlaag voelt niet alleen aan als metaal, maar is natuurlijk ook magnetisch. De aangekleefde magneten bewijzen dit en zijn altijd weer een blikvanger.


bullet-point Airconditions


Neben Naast het vele gebruik van VeroMetal® in product design, op medisch gebied en in de scheepvaart, wordt momenteel de inzet van koper op het gebied van airconditioning bestudeerd.

 
 
Social Media:
 
auf twitter posten!
 

© VeroMetal® 2015